Tjänster och expertområden

Jag tillhandahåller ett brett utbud av tjänster inom mina expertområden. Allt mitt material utgår från fyra grunder; heltäckande, inkluderande, skräddarsytt och kvalitativt. Det är vidare av vikt att det material jag tillhandahåller kan vara och verka ur ett lösningsorienterat perspektiv. Jag har bred vana vid att arbeta med myndigheter, organisationer, skolor, företag och privata aktörer. Det som gör mina föreläsningar unika är att jag väver in personliga erfarenheter och ny forskning, jag använder alltid ett heltäckande perspektiv för att täcka de frågor jag talar kring, detta ur såväl ett socialt som psykologiskt och juridiskt perspektiv. Med ett stort engagemang och en betydande ambition vill jag verka för att vi tillsammans tar steg mot en bättre värld. Målsättningen för alla de tjänster jag erbjuder är att sprida medvetenhet och kunskap inom de områden jag verkar i. Därför, tillhandahåller jag tjänster utan dyra, krångliga eller ovissa förhållanden. Genom att använda någon av mina tjänster tar du och ni ett steg närmare en nollvision.
Tjänster

Föreläsning/Utbildning:

Alla mina föreläsningar och utbildningar skräddarsys för att passa just era behov, vanligtvis finns upplägg på en timme, tre timmar eller en heldag. Skulle ni ha andra önskemål är ni självklart välkomna att fråga, jag försöker alltid vara flexibel och gör vad jag kan för att tillgodose just era behov. Jag ser alltid till att boka in en kostnadsfri extra timme efter mina föreläsningar för att ni ska ha möjlighet att få ut så mycket som möjligt av vårt tillfälle ihop - få svar på eventuella frågor, handledning i specifika ärenden, vägledning och möjlighet för reflektion. 

Ni är efter avslutat uppdrag alltid välkomna att höra av er för att bolla tankar och annat som kan ha dykt upp efter föreläsning/utbildning. 

Utformning av metodmaterial/utbildningar eller policy:

På begäran av er kan jag utforma metodmaterial till bland annat er verksamhet eller arbetsplats, för särskilda tillfällen eller inom ramarna för projekt. Jag gör utbildningar anpassade efter era önskemål som ni i sin tur kan använda i ert arbete och vid behov utformar jag policys eller andra dokument å vägnar er arbetsplats eller annan miljö. Allt material utformas i nära samarbete med er som aktör och skräddarsys, ni får handledning i att presentera, hålla och utveckla materialet och jag hjälper till att se till så att de material ni tillhandahålls alltid håller sig rätt i sin tid. Jag kan också vara behjälplig i att en stödverksamhet utforma metoder och vägar för samtal och högkvalitativt stöd.
 

Projektledning, handledning eller andra tjänster: 
Ska ni starta upp ett nytt projekt? Bygga specialistteam, referensgrupper eller- och utforma alternativt utveckla projekt eller verksamhet?

Jag tar uppdrag inom såväl kort-som långsiktiga sammanhang. Jag har vidare stor vana vid att arbeta med organisationsstruktur och utveckling. Skulle handledning vara av vikt, eller tjänster som inte nämnts på denna sida, kontakta mig gärna så ser vi vad vi kan få ihop. Min utgångspunkt ser likadan ut som vid andra åtaganden, jag hjälper er att skapa den verksamhet ni önskar

Expertområden

Jag verkar specialiserat inom följande områden:

Att möta våldsutsatta

Sexuella övergrepp på barn

Sexuella övergrepp

Barn och trauma

Grooming

Människohandel och prostitution

Sexuellt självskadebeteende

Barn i sexhandel

Hedersrelaterat våld och förtryck 

 

Men du kan också boka mig för uppdrag inom följande ämnen: 

Stress och utmattning.

Självförtroende och självkänsla

Mobbning och trakasserier

Sexuella trakasserier

Ätstörningar

Porr och internet

En inkluderande sexualundervisning

Mäns våld mot kvinnor

Olika perspektiv inom psykisk ohälsa

 

En föreläsning kan komma att innehålla flera av ovan listade ämnen.

Har du/ni egna önskemål på innehåll låt mig veta.

Min bas utgår från Stockholm men jag kan bokas för uppdrag inom hela EU. För prisförslag och annat, vänligen kontakta mig.

Mest bokat- föreläsning

Barn i svensk sexhandel, finns de verkligen? 

Det här är en föreläsning för och om barnen. Tillsammans kommer vi reda ut de frågor som omger barn utsatta för sexuellt våld samtidigt som vi tar oss igenom ett utsatt barns historia om en verklighet bakom stängda dörrar. Denna föreläsning sätter ljus på det lidande som barn i sexhandel utstår samtidigt som den vill förmedla en gåva- möjligheten att öppna dessa stängda dörrar. 

"Intrycket och upplevelsen av de föreläsningar utförda av Alexandra Brixemar har alltid varit både bra och mycket givande. De har alltid hållits mycket professionellt samtidigt som Alexandra med jämna mellanrum stannat upp och försäkrat sig över att man förstår och hänger med. Enligt mig har det alltid funnits en bra balans mellan att hålla det professionellt och pedagogiskt." 

"Volontärutbildningen var väldigt givande, framförallt på grund av Alexandra. Hon är påläst och trygg och föreläser på ett sätt som är frispråkigt och nytänkande. Blev väldigt inspirerad och motiverad!" 

© 2019 Alexandra Brixemar