Om mig

Hej kompisar!

Alexandra Brixemar heter jag och frilansar som föreläsare, utbildare och projektledare. Mina arbetsområden är sexuella övergrepp, prostitution och människohandel, hedersrelaterat våld och förtryck samt dissociation och traumaproblematik. Under det senaste åren har jag grundat och drivit en organisation som stöttat hundratals barn och unga utsatta för våld och övergrepp, samt utbildat yrkesverksamma allmänhet och företag i frågor som rör övergrepp och våld.

Mitt engagemang i dessa frågor började när jag själv var i behov samhällets stöd, jag märkte snabbt att många viktiga funktioner i samhället saknades för att kunna nå den bearbetning och det välmående som var nödvändigt, varav jag bestämde sig för att det var dags att göra något. Någonstans här började mitt arbete utgå från vad jag ansåg mest angeläget- ett heltäckande perspektiv utan separering av psykisk ohälsa och sexuella övergrepp.

 

 

Jag kommer från en dysfunktionell bakgrund, under tio år var jag utsatt för människohandel och incest i en hederskontext och den psykiska ohälsan som följde- däribland prostitution och ätstörningar var omfattande.

Idag lever jag ett fantastiskt liv och brinner för att göra skillnad. Som person är jag driven och sponta.
Jag hämtar kraft i dålig Stand up och älskar alla små saker i livet. Feminism är en stor hjärtefråga för mig, och helt ärligt så älskar jag livet med allt vad det innebär.
Jag brukade vara ett offer i sexhandeln, idag är jag en barnrättskämpe som vill förmedla kunskap, inspiration och stöd.

 

 

Om mina tjänster;
Jag tillhandahåller ett brett utbud av tjänster inom mina expertområden. Allt mitt material utgår från fyra grunder; heltäckande, inkluderande, skräddarsytt och kvalitativt. Det är vidare av vikt att det material jag tillhandahåller kan vara och verka ur ett lösningsorienterat perspektiv. Jag har bred vana vid att arbeta med myndigheter, organisationer, skolor, företag och privata aktörer. Det som gör mina föreläsningar unika är att jag väver in personliga erfarenheter och ny forskning, jag använder alltid ett heltäckande perspektiv för att täcka de frågor jag talar kring, detta ur såväl ett socialt som psykologiskt och juridiskt perspektiv.
Med ett stort engagemang och en betydande ambition vill jag verka för att vi tillsammans tar steg mot en bättre värld. 
Målsättningen för alla de tjänster jag erbjuder är att sprida medvetenhet och kunskap inom de områden jag verkar i. Därför, tillhandahåller jag tjänster utan dyra, krångliga eller ovissa förhållanden.
Genom att använda någon av mina tjänster tar du och ni ett steg närmare en nollvision.

© 2019 Alexandra Brixemar